ANASAYFA / ANASAYFA / VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

Sayın Velimiz, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs Pandemisi” nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerimizde hijyen, güvenlik, nitelik ve üst düzey fayda sağlamayı amaçlayan düzenlemeler yaptık. Yeni normale ait öngörülerimizle ve bu öngörülere yönelik hazırladığımız çeşitli eğitim senaryolarıyla yeni eğitim öğretim yılına hazırız.

UYGULANACAK TEDBİRLER

• Sınıflarımız en fazla 10 kişilik olarak planlanmıştır.
  • Öğrencilerimiz 1.hijyen bölgesinde (Okul girişinde) ebeveynlerinin yanında ateşleri ölçülecek ve herhangi bir hastalık belirtisi olan öğrencilerimiz hiçbir sebeple okula alınmayacaktır.
  • Öğrencilerimiz 1.hijyen bölgesinde (Okul girişinde) elleri ve ayakkabıları dezenfekte edilerek kırmızı bölgeden sarı bölgeye alınacaktır.
  • hijyen bölgesinde öğrencilerimizin dışarıdan geldiği kıyafetleri hijyen odasında değiştirilip, kıyafetler paketlenerek akşam velilerimize teslim edilecektir.
  • Hijyen bölgesinde çocuklarımız sınıflara alınmadan önce elleri – kolları sabunla en az 20 saniye yıkanacaktır.
  • Öğrencilerimizin ateşleri gün içinde en az 3 defa ölçülecek, not edilecek ve arşivlenecektir.
  • Öğrencilerimiz gün içerisinde belirli periyotlarla ellerini sabunla en az 20 saniye yıkayacaktır.
  • Yemekhane ortak kullanımda olmayacak, tüm sınıflar steril masa örtülerinde, kendi sınıflarında yiyeceklerdir.
  • Hava şartları uygun olduğu sürece gün içinde mutlaka her sınıfımız bahçeye çıkacaktır.
  • Sınıflarımız belirli periyotlarla gün içinde mutlaka havalandırılacaktır.
  • Öğrencilerimiz sınıf arkadaşları dışında diğer sınıflardaki öğrencilerimiz ile iletişim ve temas içinde olmayacaklardır.
  • Yığılmayı engellemek için öğrencilerimiz giriş ve çıkışlarda aileleri tarafından randevu ile bırakılıp, randevu ile alınacaktır.
  • Velilerimiz çocuklarını bahçemizden teslim edip, bahçemizden teslim alacaklardır. Okul içerisine giriş yapılmayacaktır.
  • Okula gelirken öğrencilerimiz ve velilerimiz mutlaka maske takmak zorundadır.
  • Öğrencilerimizin okulumuz içerisinde maske ile dolaşması tercihimizdir. Fakat velilerinin izni ile isterse çocuğu (sınıf içinde) maskelerini çıkarabilirler.
  • Öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız gün içeresinde maske ve siperlik ile görevlerini icra edecekler ve sabah okula geldiklerinde mutlaka üstlerini değiştireceklerdir.
  • Öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız gün içerisinde okuldan dışarı çıkmayacaklar. Çıktıkları takdirde o gün okula bir daha gelmeyecekledir.
  • Öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız ateşleri gün içinde en az 3 defa ölçülecek, not edilecek ve arşivlenecektir.
  • Öğrencilerimiz evlerinden oyuncak, kitap vb. günlük olarak getiremeyecek, dilerlerse sene başında ismi yazılı bir şekilde kitap ve oyuncaklarını okula teslim edecek, oyuncaklar ve kitaplar okulumuz tarafından dezenfekte edilip bir süre bekletildikten sonra çocukların şahsına ait kullandırılacaktır.
  • Tüm öğrencilerimiz kendi sınıflarında eğitim alacak, branş öğretmenleri de öğrencilerimizin kendi sınıflarında eğitim verecektir.

VELİLERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ

• Sağlımız için mecbur olmadıkça toplu alanlara girmeyiniz ve LÜTFEN ÇOCUKLARIMIZI DA SOKMAYINIZ.
  • Çocuğunuzda burun akıntısı, ateş, öksürük vb. belirti varsa LÜTFEN OKULA GÖNDERMEYİNİZ.
  • Çevrenizde veya yakınınızda Covid-19 hastası ve/veya şüphelisi varsa LÜTFEN OKULUMUZA BİLDİRİNİZ.
  • Çocuklarımızın beslenmesine ve hijyenine LÜTFEN EKSTRA DİKKAT EDİNİZ.
  • Çocuklarınızın eve gönderdiğimiz kıyafetlerini LÜTFEN YÜKSEK SICAKLIKTA YIKAYIP OKULA ÖYLE GÖNDERİNİZ.
  • Çocuklarımızın çantalarına LÜTFEN KENDİLERİNİN KULLANACAKLARI GÜNLÜK EN AZ 5 ADET MASKE VE ISLAK MENDİLLERİNİ KOYUNUZ (SÜREKLİ ÇANTALARINDA KALACAKTIR).
  • Okulumuzda dezenfektan istasyonları, uyarı levhaları ve sosyal mesafe bildirimleri mevcuttur. Dilersiniz sizlerde öğrencilerimizin çantalarına kişisel dezenfektan ürünleri koyabilirsiniz.

UYGULANACAK TEDBİLER

Sevgili Velilerimiz Çocuklarımızın ve çalışanlarımızın sağlıklarını tehlikeye atmamak adına 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden sonra …